Bamboe als trend in hydrofiele luiers

Eigenlijk weten alle ouders wel wat hydrofiele luiers zijn. Deze handige dunne katoenen doeken zijn erg onmisbaar bij de geboorte van je kindje. Je gebruikt ze als onderlakentje in het bedje, om je kindje mee af te drogen, spuugdoek of legt ze handig om de aankleed kussenhoes, zodat je bij vlekken niet steeds die hele hoes hoeft te wassen, maar alleen die hydrofiele luier die je erop hebt gelegd.

hydrofiele luiersBamboe hydrofiele luiers

Tegenwoordig kun je spreken over een ware trend binnen de hydrofiele luiers. Waar je vroeger kon kiezen tussen een 6-pack witte hydrofiel doeken of wellicht stiekem met een kleurtje. Is er tegenwoordig een heleboel keuze uit verschillende kleuren, printjes en materialen. Één van de nieuwste materialen binnen de hydrofiele luiers is bamboe. Bamboe kennen we allemaal, als 1 van de weinig onuitputtelijke grondstoffen ter wereld, gegeten door de panda. Zodra bamboe wordt gekapt groeit het gewoon weer verder, hierdoor is het een prima milieuvriendelijke grondstof als vervanging voor katoen. Daarnaast heeft bamboe ook een aantal mooie eigenschappen die heel goed bij hydrofiele luiers passen.

Zo is de bamboe vezel mooi rond en hierdoor lekker zacht, dat is fijn op het huidje van jouw baby. Het heeft een goede isolatie, warm bij koud weer en mooi luchtdoorlatend bij warm weer. Blijft lekker lang fris en neemt maar liefst 3x zoveel vocht op als gewoon katoen. Dat werkt natuurlijk prima als je hydrofiele doeken gebruikt om je kindje mee af te drogen. De doeken zelf drogen ook een stuk sneller dan de katoenen tegenhanger omdat het vocht sneller afgevoerd wordt.

Het is antistatisch en omdat bamboe een ijzersterk gewas is worden er geen pesticiden, insecticiden of kunstmest gebruikt bij de toch al razendsnelle groei. Dat is toch fijn om te weten, zo weet je zeker dat jouw kindje niet wordt blootgesteld aan chemicaliën waar je ze niet verwacht.

Omdat bamboe zo snel groeit en vrij sterk is, is het ook een stuk lichter. Dat vertaald zich ook in het gewicht van de hydrofiele luiers.

Dus ook als je niet echt bewust bezig bent met het sparen van het milieu, heeft bamboe zeker meer bijzondere eigenschappen dan katoen. Je kunt hydrofiele luiers van bamboe dan ook fijn voor je kindje gebruiken. Maar ook de grote hydrofiele doeken zijn voor jezelf best prettig om bijvoorbeeld in de zomer te gebruiken op het strand. Of denk eens aan een bezoekje van de sauna. De doeken drogen lekker snel en nemen weinig plaats in beslag.

Bekijk de bamboe hydrofiele luiers van Dreumes enZo eens om te kijken of er iets voor jou tussen zit!