Mag ik mijn haar verven tijdens de zwangerschap?

Veel vrouwen willen graag hun haar verven tijdens de zwangerschap, maar weten niet of dit mag. In dit artikel geven we een antwoord op je vraag.

Haar verven tijdens de zwangerschap

Sommige gynaecologen zeggen dat je je haar kunt verven wanneer je zwanger bent, anderen zeggen van niet. Het gebruik van ammoniakproducten wordt niet aanbevolen, maar het is niet absoluut verboden. Wel is aan te raden om je haren te verven met biologische of kruidenproducten. Vooral als je zwanger bent.

Biologisch verven

Het voordeel van organische kleuring is dat deze producten geen ammoniak bevatten. Zo komt er geen ammoniak op je huid. Dat is namelijk schadelijk voor het bloed. Bovendien komen er geen inhaleerbare giftige stoffen vrij. Als je je haarkleur wilt veranderen, kun je dit tegenwoordig biologisch doen. De aanbevolen biologische haarverf is Colorinsider van Matrix. Wat de prijs betreft, is er niet zo’n groot verschil tussen biologische en conventionele haarkleuringen.

Kleuren met plantenextracten

Het grootste pluspunt van plantaardige kleurstoffen is dat je alleen plantenextracten gebruikt. Plantaardige kleurstoffen zijn gebaseerd op bijvoorbeeld planten, kruiden en henna. Deze kleurmethode is zelfs gezonder dan biologische kleurstoffen. Door te verven ontstaat er een soort schild rond je haar, waardoor het niet in het haar zelf doordringt. Wel kan je geen volledig grijze dekkracht krijgen, maar het bedekt grijs haar vrij goed. Bovendien kan het gebruik van plantaardige pigmenten het haar of de toon alleen donkerder maken. Het aanbevolen merk is EOS van Wella. Vergeleken met regelmatig je haar verven met ammoniak, is het plantaardig verven iets duurder.

Haar verven tijdens de zwangerschap met ammoniak

Als je liever gewone haarverf en ammoniak gebruikt, kun je kiezen voor dip-dyeing. De kleur van het haar komt niet in contact met de hoofdhuid omdat deze alleen van toepassing is op de lengtes van het haar.

Of je nu zelf wil je haar verven tijdens de zwangerschap of bij de kapperszaak, zorg ervoor dat het product niet in contact komt met de huid of dat je chemicaliën inademt. U kunt op elk moment controleren of ze plantaardige of biologische haarkleuringen in uw kapsalon hebben.