Kwaaltjes tijdens de zwangerschap

Het wolkje dat je na negen maanden tegen je borst klemt, heeft voor het nodige kwaaltjes tijdens de zwangerschap gezorgd. Ochtendmisselijkheid, vitaminegebrek, een verhoogde bloeddruk, pijn in de rug en slapeloosheid zijn veel gehoorde klachten in de periode van blijde verwachting. Maar er is veel meer. Niet over alles durven aanstaande mama’s openlijk te praten.

kwaaltjes tijdens de zwangerschapJeuk

Je begrijpt even niet wat er aan de hand is. Je borsten, je buik en zelfs tussen je benen voel je het heftig jeuken. Soms is het gevoel zo intense dat je het niet kunt nalaten om onopvallend met je armen langs de plek te strijken. Het liefst zou je, je ergens terugtrekken en met je nagels tekeer gaan. Maar dat is geen goed idee. Om je huid, die het al moeilijk heeft met uitzetten, te beschermen, kun je het liefst in bad weken of wat mentholpoeder gebruiken.

Hygiëne

Het witte vocht dat je op je onderbroek ziet en die zorgt voor jeuk, pijn of een onaangenaam gevoel, begrijp je ook niet. Je begint aan je persoonlijke hygiëne te twijfelen, vooral wanneer de kleur verandert. Dit is het teken van een schimmelziekte waar veel zwangere vrouwen last van krijgen. Hier zou je zeker met je dokter over moeten praten.

Femme fatale

Het schaamrood stijgt je naar de wangen wanneer je denkt aan het lustgevoel dat je in haar ban houdt. Je hebt continu zin om je partner te grijpen en onder de dekens te duiken. Je lijkt wel een femme fatale en kan je danig storen aan het gereserveerde gedrag van je partner die alleen wat meer rekening houdt met je toestand en dus niet te vaak aandringt voor een nummertje. Een ander probleem dat zich kan voordoen is pijn in de anus. Dat wordt veroorzaakt door opgezette aders rond je kont. Het gevoel kan zowel pijnlijk als kriebelig zijn. Gelukkig is dit probleem gemakkelijk aan te pakken door middeltjes van de drogisterij.

Genante kwaaltjes tijdens de zwangerschap

Je hebt nog enkele weken te gaan voor de bevalling en werkt door. Stel je eens voor dat je in een bespreking zit of op een etentje bent en er stroomt vocht uit je tepels! Dit incident zou je het liefst voor altijd uit je geheugen willen wissen. En het meest genante is toch een plasje in je broek wanneer je even spontaan schatert of kucht.