8 maanden zwanger

Je bent 8 maanden zwanger. De laatste maand van uw zwangerschap gaat nu officieel in, geniet nog van het zwanger zijn!

8 maanden zwanger8 maanden zwanger: week 35

Aan het einde van deze week is je baby(tje) weeral flink bijgekomen en weegt hij/zij over de 2.500 gram. Je baby is nu 44cm groot en leert zelf een immuniteitssysteem op te bouwen.

Ongemakjes bij de mama
Je kan, na 8 maanden zwanger, steeds vaker last krijgen van kortademigheid en maagzuur. Dit heeft te maken met het feit dat je baarmoeder het hoogste punt heeft bereikt en daardoor meer druk op longen en maag begint uit te oefenen. Minder zwaar eten en het gewoon wat rustiger aandoen kan wonderen verrichten! Duizeligheid en appelflauwtes komen in dit stadium ook veel voor en zijn niets om je zorgen over te maken! … Gewoon veel rusten na 8 maanden zwanger.

Week 36 van je zwangerschap

Je ukkepuk is nu een dikke 45 cm groot en weegt ondertussen een flinke 2.900 gram. Hij of zij is nu bijna helemaal klaar om geboren te worden, enkel de longetjes moeten zich nog een heel klein beetje verder ontwikkelen, eigenlijk gewoon om zeker te zijn. Je buikenstamper zet in deze fase stilletjesaan de daling in, waardoor het kan zijn dat je opnieuw terug iets vaker moet gaan plassen. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat je baby opnieuw iets meer op de blaas begint te drukken.

Als je babytje nu geboren zou worden zou hij/zij wel aan de “kleine” kant zijn, maar verder normaal gesproken prima gezond zijn. Je baby(tje) zal nog wel even wat extra zorg moeten krijgen, maar verder kan hij/zij zich zelfstandig aan je borst voeden.

Week 37 van je zwangerschap

In week 37 is je baby(tje) weeral flink bijgekomen. Hij/zij weegt nu 3.100 gram en meet ongeveer een dikke 46 cm. Wist je trouwens dat je baby(tje) in de laatste 4 weken zelfs tot een volledige kilo kan bijkomen! Je bevaling komt steeds dichterbij…staat jullie reistas al klaar? Vergeet ook niet even de kortste weg naar het ziekenhuis te noteren….geloof ons, jullie gaan ons hier nog dankbaar voor zijn.

Verder verloopt alles prima met je baby en hij/zij is nu volledig klaar om geboren te worden. Het Kan wel zijn dat je in deze periode je baby(tje) iets minder gaat voelen. Maak je niet teveel zorgen, je baby(tje) heeft gewoon geen plaats meer om te bewegen. Laat je anders maar even geruststellen door je gynaecoloog.

Week 38 van je zwangerschap

Je baby(tje) kan nu regelmatig wat meer last hebben van de hik. Maak je maar geen zorgen hij/zij is flink aan het oefenen om te leren ademen en soms krijgt je baby daarbij wel een beetje vocht in de longen.

In week 38 weegt je buikenstampertje zo’n 3.200 gram en is hij/zij zo’n 48cm groot geworden. Wist je trouwens dat de schedel van jullie baby(tje) op dit moment nog altijd nog niet helemaal aan elkaar gegroeid is. Deze schedelplaten, ook wel fontanellen genoemd, zijn speciaal nog niet aan elkaar gegroeid om de bevalling te vergemakkelijken, en zullen pas na de bevallling pas echt aan elkaar groeien.

Staat alles klaar voor je bevalling?
De briefomslagen voor de geboortekaartjes zijn geschreven, de postzegels zijn geplakt, de reistas staat klaar, de suikerbonen zijn verpakt en staan klaar om samen met de champagne en de frisdrank naar het ziekenhuis te vertrekken.

Week 39 van je zwangerschap

De bevalling komt steeds dichterbij, probeer je vooral rustig en relax te houden!
Probeer nog heel even te genieten van het feit dat je nog zwanger bent, want binnenkort is dit allemaal voorbij en gaat er een hele nieuwe wereld voor jullie open. Rusten en relaxen is er dan niet meer bij hoor!

Je baby(tje) weegt nu ruim 3.300 gram en is ongeveer een 49 cm groot geworden.
En nu maar verder aftellen 4…3….2….1…..

Week 40 van je zwangerschap
Eindelijk, je bent nu officieel in de laatste week van je zwangerschap nog heel even en dan lig je met je kleine spruit in je armen! Maak je echter niet ongrust als je aan het einde van deze week nog niet bevallen bent. Als wij jullie gerust mogen stellen: Er zijn maar heel weinig baby(tjes) die net op hun uitgerekende dag geboren worden, sommige zij nu eenmaal wat sneller dan de andere!

Als je binnen de 2weken van je uitgerekende datum nog steeds niet bent bevallen dan zal de gynaecoloog de nodige stappen ondernemen om de bevalling in gang te zetten. Er is absoluut niets om je zorgen over te maken!

Je buikenstampertje is nu een forse 50 cm groot en weegt bijna 3.400 gram.
Hij/Zij staat werkelijk te popelen om geboren te worden na 8 maanden zwanger.