7 maanden zwanger

Je bent 7 maanden zwanger en de bevalling nadert. Voor sommige mama’s is dit een lastige periode. Je bent er bijna en de lichamelijke ongemakken nemen toe.

30 weken zwanger7 maanden zwanger: week 30

In week 30 kan je soms al eens een harde buik krijgen.
Dit zijn oefen weeën die niet noodzakelijk pijn doen, en die je klaar maken voor de uiteindelijke bevalling zelf. In deze fase zal je baby zich ook langzamerhand gaan draaien zodat hij/zij met het hoofdje naar beneden gaat liggen. Ondertussen weegt je baby bijna 1300gr en is hij/zij een flinke 38cm groot geworden.
PS: Mocht je baby nog niet gedraaid zijn na 7 maanden zwanger, maak je dan vooral geen zorgen.

Je baby heeft nog zeker 2 weken de tijd om dit te doen. Daarna zal hij/zij niet genoeg ruimte meer hebben om nog te kunnen draaien. Denk ook eens aan prenatale oefeningen in 7 maanden zwanger. Hiermee leer je correct te ademen en te relaxeren tijdens je bevalling. Vraag raad aan je gynaecoloog of kinesist.

Week 31 van je zwangerschap

Je buikenstamper is nu een kleine 40 cm groot en weegt ongeveer 1500 gram.
Het gewicht van je babytje neemt in deze eindfase snel toe, tot zelfs een 1/2 kilo per week! Er vormt zich en soort van vetlaag onder de huid van je baby, waardoor hij/zij er iedere dag wat molliger gaat uitzien.
In de volksmond spreken ze ook wel eens van het babyvet.
De donshaartjes op de huid van je babytje verdijnen nu ook langzamerhand.

7 maanden zwangerWeek 32 van je zwangerschap

Aan het einde van week 32 is je baby flink 40cm groot geworden en weegt hij/zij rond de 1800 gram. Ondertussen heeft de baby zich in de bekende foetushouding gelegd, klaar om geboren te worden. Mocht je baby in deze week geboren worden heeft zij/hij een zeer goede overlevingskans, al zal je baby(tje) nog wel even in de couveuse moeten.

33 weken zwangerWeek 33 van je zwangerschap

Op het einde van deze week weegt je baby rond de 2Kilo, en is hij/zij 42cm groot.
Je baby heeft nu niet veel ruimte meer over om zich nog te draaien en als hij/zij nog niet met het hoofdje naar beneden is gedraaid zal dit ook niet meer gebeuren. Dit noemen ze de stuithouding. Bij een stuithouding is het niet noodzakelijk zo dat je met een keizersnede moet bevallen. Wel moet je aan enkele voorwaarden voldoen om alsnog op een natuurlijke wijze te bevallen. Bij een stuitligging kan de gynaecoloog ook proberen je baby(tje) te draaien.

Ongemakjes bij de mama
Mama kan wel eens vaker last beginnen krijgen van pijnlijke spieren en krampen. Dit is helemaal niet ongebruikelijk, en je moet je er helemaal geen zorgen in maken want na 7 maanden zwanger is je lichaam toch wel veel veranderd.

34 weken zwangerWeek 34 van je zwangerschap

Bij het intreden van week 34 weegt je buikenstampertje zo’n 2250 gram en is hij/zij tot 43cm gegroeid.

De meeste baby(tjes) hebben blauwe oogjes, de definitieve kleur van de oogjes zal later worden bepaald wanneer zij aan het licht worden bloodgesteld. De huid van je baby wordt steeds rozer en soepeler. Hij/zij knipperd nu ook meer met de oogjes en kan het licht en het donker reeds zeer goed onderscheiden. De nagels aan de vingertjes zijn flink gegroeid en je bab(tje) kan zichzelf nu ook lichtjes krabben.