1 maand zwanger

1 maand zwangerWat gebeurt er als je 1 maand zwanger bent?

Wel je bent in deze periode natuurlijk zwanger geworden, en dat kan natuurlijk alleen als 1 van je eicelletjes werd bevrucht door een mannelijke zaadcel.

Onmiddelijk na deze bevruchting begint de eicel zich te splitsen en worden er meerdere celgroepen gevormd waaruit de baby zich verder zal ontwikkelen.

Eenmaal in de baarmoeder aangekomen heeft de eicel zich al ontelbare keren gedeeld, en zal het zich gaan nestelen in de ondertussen verdikte slijmlaag van je baarmoeder. Indien de eicel zich niet in de baarmoeder nestelt spreekt men van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Hier zal de eicel gevoed worden tot het moment (13-14de week) dat de placenta deze taak overneemt.

Door alle hormonale en lichamelijke veranderingen in deze eerste 4 weken zwangerschap zal je al gauw ook de eerste zwangerschapssymptomen vertonen. Tevens zal je in deze periode ook de eerste zwangerschapskwaaltjes ervaren. Op het einde van de eerste maand kan je misschien ook al eens een afspraak maken met je gynaecoloog. Je embryo is nu ongeveer 0,2mm groot.